Om Bloggen

Jag skriver och delar med mig kring Employer branding, företagskultur och livsval.

Employer branding

Starkt employer brand handlar om att ha en stark och tilltalande företagskultur. När väl det är på plats är resten ganska enkelt. Jag brukar summera framgångsrikt EB med tre ord:

Attraktivt: Budskapet måste vara attraktiv för er kandidatmålgrupp, och ni måste berätta på ett sätt som når fram till dem, Skriva boken för läsaren...

Unikt: Ni måste våga sticka ut och vässa till ert budskap och erbjudande. Vad är svaret på frågan varför skall jag jobba just hos er? Vad har ni som ingen annat kan erbjuda?

Sant: Sist men inte minst måste ni leva upp till det ni säger i er kommunikation. Lättare sagt än gjort men utvecklingen med allt större transparens gör att det snart bara finns ett sätt att lyckas, nämligen att vara en bra attraktiv arbetsgivare på riktigt.

Vibrerande företagskultur

Som en av grundarna till företaget Wildfire som hjälper våra kunder att skapa moderna Tribes brinner jag för ämnet företagskultur. Hur kan vi med insikter från beteende forskning och psykologin systematiskt och struktuerat samt mätbart jobba med att stärka vår företagskultur?

Det tänkte jag dela med mig om och fortätta utveckla. De som lyckas med sin kultur ser hur det påverkar alla viktiga nyckeltal för ett företag. Eller som vi på Wildfire kallare det "It spreads like a Wildfire..."

Living my brand

Jag lever som företagare och vill med mitt sätt att arbeta ligga i framkant med vad jag anser vara framtidens sätt att nå största möjliga lycka i livet. Jag vill dela med mig av mina tankar i det jag kallar Robban-modellen i hopp om att inspirera och utmana lite grann. Jag anser att företeelser som anställning, företag och arbetstid är begrepp som behöver uppdateras och utmanas i dagens arbetsliv.

Över hälften av arbetskraften i USA lever som giggare och trenden emot giggare som samlas på olika hubbar tror jag bara vi sett början av. Hur ska vi organisera oss och få ut max av varje medborgares förmåga? För mig är det här högintressant och såklart finns en koppling till employer branding eller som jag kallar det, Living my brand

Robert Dybeck webbbilder-2

Robert Dybeck

robert@dybeck.se 

www.linkedin.com/in/dybeck-employerbranding-expert  

Mob +64 275 714 373

Wildfire 08-410 883 40