Enligt mig är skillnaden mellan mer eller mindre framgångsrika företag helt beroende på vilken personal de lyckas attrahera och utveckla, de som säger något annat har fel.

Om Robert

Som employerbranding-nörd vill jag ligga i framkant vad gäller sättet att arbeta. Jag är en förespråkare av den sk Gig-ekonomin, och vill själv vara del i att driva utvecklingen av framtidens arbetssätt. Då jag jobbar med Employer branding så måste jag, så att säga, vara attraktiv för mig själv som arbetsgivare då jag är min egen arbetsgivare.

I mitt EVP (arbetsgivarerbjudande) så ingår "Work where you are". Jag utmanar det, och mig själv, genom att jobba därifrån jag befinner mig. Under hela 2018 utmanade jag mig själv (och familjen) och startade upp ett företag på Nya Zeeland närmare bestämt i Auckland, det var work bokstavligen på andra sidan jorden och gick bra det med.

Enligt mig är skillnaden mellan mer eller mindre framgångsrika företag helt beroende på vilken personal de lyckas attrahera och utveckla, de som säger något annat har fel.

Jag har ett tydligt affärsperspektiv på employer branding för mig handlar det om lönsamhet och kundupplevelse, HR är långt ifrån en stödfunktion. Många strävar efter att skapa ett företag i världsklass, det kräver medarbetare som presterar och trivs, något som kräver fokus och långsiktighet som är starkt kopplat till såväl företagskultur som varumärke.

Jag är en av grundarna till Wildfire där vi hjälper företag med att skapa en modern Tribe. Med en vibrerande företagskultur blir employer branding lätt, ni kommer inte kunna misslyckas. Att ni är en bra arbetsgivare kommer förr eller senare läcka ut.

Brukar säga att det skall lukta kanelbulle om ert företag, och employer branding handlar då om att hjälpa till att sprida doften...

Jag konsultar inom Employer branding och tillhör konsultbolaget Kvadrat som består av hundratals konsulter som alla har valt att konsulta från sitt egna bolag. Både jag och Wildfire gillar att använda de senaste kommunikationsmetoderna och marknadsföringsteknikerna för att hjälpa våra kunder att få genomslag och nå ut med sitt kultur och employer brandingarbete.

/Robert

Robert Dybeck

robert@dybeck.se 

www.linkedin.com/in/dybeck-employerbranding-expert  

Tel nr 073 021 1591

Wildfire 08 410 883 40